18 Mar Mezoterapija / Moje iskustvo

Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje malih doza koktela u srednji sloj kože (mezoderm) i potkožno tkivo. Koristi se za osvežavanje, podmlađivanje, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata, delkoltea i ostalih delova tela. Ja sam nedavno prvi put probala ovaj vid tretmana lica u Cortez estetskom centru i želela sam da sa vama podelim svoje iskustvo. Ono što me je posebno privuklo je da se radi o novom estetskom centu pa su i cene veoma povoljne, a terapiju sprovodi dr Dušan Filipović, koji pored toga što je izuzetno stručan i profesionalan, veoma je i prijatan i brine o svojim pacijentima. 

Mezoterapija / Stasha Fashion & Beauty Blog

Kokteli koji se mezoterapijom ubrizgavaju sastavljeni su od prirodnih ekstrakata, vitaminskih kompleksa, aminokiselinana, hijaluronske kiseline.

Ono što je bitno je da se kokteli prave posebno za svaku osobu, tako da je za mene spremljen koktel za izuzetnu hidrataciju sa hijaluronskom kiselinom, biotinom i B kompleks vitaminima. Idealan da hidrira, nahrani i umiri kožu, ublaži bore i smanji lučenje sebuma… Postoje posebni kokteli, na primer za akne, seboroični dermatitis i druga kožna oboljenja…

Mezoterapija / Stasha Fashion & Beauty Blog

Efekti se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata koji se koriste i fizičkom stimulacijom mikroiglama kojima se stimuliše cirkulacija i sinteza kolagena. Mezoterapija je tretman izbora i za lečenje ili saniranje celulita, viška masnih naslaga na problematičnim delovima tela, loše cirkulacije, slabog tonusa mišića, pega, smanjenju tamnih kolutova ispod očiju, protiv opadanja kose…

Mezoterapija / Stasha Fashion & Beauty Blog

Mezoterapija / Stasha Fashion & Beauty Blog

Kreme jesu dobra stvar, ali kako je koža tu da nas štiti, ona odbaci mnoge dobre materije iz krema, dok se mezoterapijom, malom iglom te materije ubrizgavaju ispod tog zaštitnog sloja i na taj način pomažu našem licu i našoj koži. Resorpcija aktivnih supstanci koje se nalaze u kremama je oko 3% dok se resorpcija kod mezoterapije iglom krece od 50 do 100%.  Moram priznati, plašim se igle poprilično, prvi tretman jeste bio malo neobičan, ali drugi put sam bila opuštenija i bilo je mnogo bolje. Skoro da uopšte nije bolno, to naravno zavisi od osobe do osobe, ali zaista daje sjajne efekte i ostavlja dugoročnu svežinu na koži. Ubrizgavanje hijaluronske kiseline mezoterapijom nije isto što i ubrizgavanje filera, i se na to može gledati kao na veoma dubinsko nanošenje kreme. Fileri se koriste za konturisanje lica (daju volumen usnama, jagodicama, pruža se potpora koži). Hijaluronske kiseline inače ima u organizmu i organizam je razgradi. Najčeđže se koriste fileri koji ostaju u koži do godinu dana. Za duboke bore na čelu najbolji je botoks dok se fileri koriste za većinu stvari ispod nivoa očiju.
Mezoterapija / Stasha Fashion & Beauty Blog
Kada govorimo o lečenju ili saniranju celulita, viška masnih naslaga na problematičnim delovima tela, ta vrsta mezoterapije je lipoliza.
LIPOLIZA podrazumeva direktno ubrizgavanje aktivnih supstanci u potkožno masno tkivo, što dovodi do njegove trajne razgradnje.
Sama procedura podrazumeva seriju uboda najfinijim iglicama u ciljanu regiju, i ne traje duže od 20-30 minuta.
Nakon ubrizgavanja koktela mast se postepeno razgrađuje kroz metabolički sistem.
Mezoterapijom treba da se bavi isključivo lekar koji će sastaviti koktel koji odgovara vašem tipu kože ili prema problemu koji treba da se reši. Preporučuje se da se na početku rade tretmani jednom nedeljno dok se ne postigne željeni efekat (najčešće 4-6) nakon čega lekar određuje učestalost tretmana za održavanje ( najčešće jednom u mesec ili dva). Mezoterapija se uspešno kombinuje sa drugim anti-age tretmanima. Kao kod svih drugih procedura postoje stanja kod kojih se ne sme raditi mezoterapija (kod onkoloških pacijenata, kod pacijenata koji boluju od autoimunih bolesti, kod alergija na neke od sastojaka mezoterapijskih koktela, poremećaja zgrušavanja krvi, trudnica, dijabetesa, aktivnih infekcija kože…).

pogledajte i moj nov video:

xoxo

Stasha

Anastasija Đurić

Anastasija Djurić
[email protected]
3 Comments
 • Natasa
  Posted at 15:26h, 02 April Reply

  Koliko kosta tretman? Jel si isla po necijoj preporuci. Ja bih rado dodala hijaluronat, ali se bojim da nesto ne krene po zlu i izoblicim se kao u onoj emisiji Botched 😀

  • Anastasija
   Posted at 17:25h, 02 April Reply
  • Anastasija
   Posted at 17:47h, 02 April Reply

   Tretman kosta 7000 ali trenutno postoji mogucnost da se preko uzme kupon za 3500rsd. Mezoterapija sluzi za negu koze, i ne dovodi do izoblicenja. Bitno je da se pridrzavate saveta lekara. Nezeljene reakcije su kao i na svaki tretman moguce ali jako retke. Zato tretmane i izvodi lekar. Uvek direktno mozete postaviti pitanja na:
   http://www.facebook.com/cortezcentar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Watch Dragon ball super